Meting opmaat
 
 
Naast het individueel meetbaar maken van het energieverbruik en het optimaal ondersteunen van onze klanten in het afrekeningproces, adviseren wij onze klanten over het concept en de toe te passen meetinstrumenten.
Wat is afstanduitlezing?
 
Bij deze vorm van warmtemeting worden de verbruiksgegevens verzameld via draadloze afstanduitlezing. Via de ether worden de afleesgegevens van de energiemeters binnen het complex verstuurd, ontvangen en opgeslagen voor verdere verwerking in de afrekeningen.
Wat zijn radiatormeters?
Het meten van het individuele warmteverbruik wordt mogelijk gemaakt door de plaatsing van radiatormeters in de afzonderlijke woningen van een complex. De elektronische radiatormeters, ook wel ElektronischeWarmteKostenVerdelers (EWKV’s) genaamd, zijn vrijwel overal toepasbaar.
  Wat zijn warmtemeters?
 
Warmtemeters worden ingezet voor het over een langere periode nauwkeurig meten van energie. Het principe van een warmtemeter is een beproefd systeem dat op basis van het aantal liters en het temperatuurverschil tussen de aanvoer- en retourleiding...
Wat zijn watermeters?
 
Naast het verrekenen van de energiekosten, verzorgen wij ook de verrekening van collectief geleverd koud- en warmwater. Net als bij de overige meetinstrumenten is de oplossing per situatie verschillend. Afhankelijk van de doelstellingen, uw wensen en de eigenschappen van het complex adviseren wij u over de best toe te passen meter.