Homepagina zwaans-concept warmtemeting
 
Als eindconsument maken we elke dag gebruik van de verschillende energievormen waarvoor we tegen het einde van het jaar een afrekening ontvangen. De meeste huishoudens ontvangen een afrekening welke gebaseerd is op het eigen energieverbruik. Maar er zijn in Nederland ook ongeveer één miljoen huishoudens waarvoor het energieverbruik collectief wordt verrekent.

Sinds 1985 richt zwaans-concept warmtemeting bv zich op het individueel meetbaar maken van het energieverbruik van deze huishoudens. Het resultaat; eerlijke meetmethodes waardoor de verschillen in energieverbruik ook terugkomen in de eindafrekening. Dit betekent dat huishoudens betalen

voor de energie die ze daadwerkelijk verbruikt hebben. Onze meetmethodes leiden tot bewuster energie-verbruik en kunnen hierdoor tot een besparing van wel 20% op het totale energieverbruik leiden.

Dit deel van de website is ontwikkeld om u, als bewoner van een met het Zwaans-concept uitgevoerd wooncomplex optimaal te informeren. Zo kunt u online handleidingen' downloaden en besparingstips' bekijken. Heeft u vragen over de ontvangen factuur? Dan treft u onder uitleg factuur' uw afrekening met uitleg aan. Bent u het niet eens met de ontvangen afrekening, dien dan online een reclamatieverzoek in. Heeft u vragen, kijkt u dan eerst naar de 'veel gestelde vragen'. Staat uw vraag er niet bij, stuur dan een e-mail via 'contact'.